Sute de credincioși au cântat într-un glas ”veșnica pomenire” pentru părintele Arsenie Papacioc

Parastasul la mormantul parintelui Arsenie

Slujba de pomenire a părintelui Arsenie Papacioc a adunat laolaltă sute de credincioși care l-au cunoscut, l-au iubit și nu l-au uitat pe ”duhovnicul de la Marea Neagră”.

Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Teodosie a săvârșit slujba parastasului, la sfârșitul căreia, cu multă emoție, a rostit un cuvânt despre ceea ce a însemnat părintele Arsenie Papacioc pentru țara noastră, pentru Dobrogea și pentru Înalt Preasfinția Sa.

Cuvant la parastas

”Părintele Arsenie nu a scris tratate de teologie, dar a fost un teolog”, a conchis Înalt Preasfinția Sa, prin cuvântul său plin de har, care a pătruns cu putere sufletele celor cărora le-a vorbit. Părintele Arsenie avea întotdeauna răspuns la orice întrebare, iar răspunsul era ”atât de concis și de complet, încât orice s-ar mai fi adăugat la el ar fi fost vorbe goale”.

”Părintele Arsenie Papacioc este mai viu decât noi toți”, a rostit în încheiere Înalt Preasfințitul Teodosie; sufletul său s-a răsădit în Ceruri asemenea unui răsad care este replantat în câmpul întins, unde crește și dă roadă, alături de ceilalți mari duhovnici ai neamului nostru.

Această prezentare necesită JavaScript.