Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Pantelimon

În prezența unui mare număr de credincioși, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a săvârșit slujba Sfintei Liturghii la mănăstirea noastră, cu ocazia prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, ocrotitorul paraclisului cu același nume de la demisolul noii biserici.

Această prezentare necesită JavaScript.

În cuvântul rostit la predică, Preafericirea Sa a făcut referire și la viața Sfântului Pantelimon și la însemnătatea pe care o are acest sfânt pentru cei bolnavi dar și pentru medici, fiind ocrotitorul multor spitale și chiar al bazei de tratament din cadrul Centrului Social-Pastoral Sf. Maria.

Sf-Pantelimon-5

La încheierea slujbei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dăruit mănăstirii o cruce pentru Sfântul altar și cărți apărute la editurile Patriarhiei, primind la rândul Preafericirii Sale, o icoană cu Sfântul Pantelimon, pictată în atelierul mănăstirii noastre.

Sf-Pantelimon-1

 

Pentru mănăstirea noastră, Sfântul Pantelimon este ocrotitor alături de Maica Domnului, primind de-a lungul anilor rugăciunile a zeci și sute de mii de credincioși care au venit cu multă evlavie la Izvorul Sfântului Pantelimon unde mulți dintre ei au primit tămăduire.

Sf_Pantelimon_10x15